GÂNDUL LIVE. Povestea emoționantă a unui copil cu tulburări de spectru autist, care a obținut peste 9,50 la Evaluarea Națională. A fost victimă a bullying-ului, dar nu poartă pică niciunui coleg | Tatăl băiatului: „Este perfectul meu imperfect”

Publicat: 25/06/2020, 13:51
Actualizat: 25/06/2020, 14:37

Un copil cu tulburări de spectru autist s-a făcut remarcat la Evaluarea Națională de anul acesta, obținând o medie de peste 9.50. Cu puțin timp în urmă, băiatul a fost victima bullying-ului colegilor care nu ratau nicio ocazie să-l umilească. Mihai, tatăl copilului, a povestit momentele grele pe care a reușit să le depășească băiatul în cei opt ani de școală.  

„Povestea începe undeva acum 13 ani când a fost prima dată diagnosticat la spitalul Obregia. Au urmat 6 ani de terapie cu 2 terapeuți diferiți, aproape în fiecare zi. Înainte să intre în clasa 1 toată lumea a spus că nu mai e nevoie de terapie și poate merge la o școală normală. Este o tulburare de spectru autist înalt funcțional care se recuperează”, a povestit Mihai la Gândul Live.

Odată cu începerea școlii, băiatul a devenit victima colegilor săi. Primul moment de manifestare a bullying-ului a fost în clasa I când mai mulți elevi l-au ținut în timp ce unul i-a dat pantalonii jos în fața clasei: „Am strâns din dinți. Nu a știut nimeni că are probleme speciale. A aflat un pic mai târziu și doamna învățătoare. Am trecut peste, au fost mustrați colegii respectivi, au fost chemați părinții”, a povestit tatăl, care a menționat că și-a dorit ca situația specială a elevului să rămână secretă, pentru ca profesorii să nu-i ofere un tratament preferențial.  Dar bullying-ul nu s-a oprit aici.  „La finalul clasei a patra de 7-8 ori a tot fost lovit. Am sunat învățătoarea”, a povestit bărbatul. 

„Colegii fie îl loveau, fie îl împingeau, fie îi aruncau cărțile pe jos”

La finalul clasei a patra, băiatul a obținut rezultate foarte bune la evaluarea pe care a terminat-o în aproximativ 15 minute. După clasele primare, a urmat gimnaziul, la începutul căruia colegii au continuat să-l lovească și să-l umilească pe copil. 

„Aproape toți colegii începând cu clasa a cincea fie îl loveau, fie îl împingeau, fie îi aruncau cărțile pe jos. Vă dați seama cum mă simțeam când mă întrebau pe mine ce au cu el. Își găseau momente când nu erau practic profesorii pe fază. Nu prea ieșea în pauză.  A fost aproape să fie și băgat cu capul în wc de un coleg, dar un profesor a aflat și a fugit foarte repede la toaletă”. 

Părinții au evitat să-i ia băiatului un smartphone, pentru a evita apariția cyberbullying-ului, însă diriginta, care nu știa de situația specială a băiatului, a insistat să primească un telefon pentru a putea face parte din grupul de WhatsApp al clasei. Teama părinților s-a adeverit. Pe grupul paralel de WhatsApp al clasei, toată lumea vorbea și îl trata ca și cum ar fi fost un elev cu rezultate slabe, chiar dacă în realitate el avea performanțe deosebite: Făcea înot cu rezultate destul de bune a făcut șah, are 2 competiții castigate de șah”, a povestit Mihai. 

„Nu poartă pică. Este un copil de aur

Spre sfârșitul gimnaziului situația s-a mai liniștit și colegii au încetat în a-l mai face victima bullying-ului: „El nu poartă pica. Este un copil de aur. Este perfectul meu imperfect. Îi e dor de colegii lui, din păcate cu pandemia asta nu au putut să-și facă un banchet. Acum pe final de clasa a opta lucrurile s-au mai liniștit, copiii s-au mai mărit și probabil au conștientizat ce au de făcut”. 

În ciuda problemelor pe care le-a întâmpinat în cei opt ani de școală, copilul a realizat performanțe. La finalul gimnaziului a obținut o notă lăudabilă la Evaluarea Națională. Va urma un liceu de top, unde cu siguranță are șanse să intre cu media sa de peste 9,50. „Are abilități în zona în zona matematică, fizică, informatică, vom vedea la sfârșitul liceului dacă va urma o facultate în străinătate”, a declarat Mihai, tatăl unui copil cu tulburări de spectru autist.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Câștigător Survivor All Stars 2024 | Cine ia marele premiu de 100.000 de euro de...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ce a primit, de fapt, o turistă care a plătit pentru o cameră cu „vedere...
Mama Geta nu o suportă pe Daniela Iliescu? De necrezut ce a putut să spună...
Boala RARĂ cu care a fost diagnosticat Cristiano Ronaldo! A fost deja operat pe inimă
Foștii șefi SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, puși sub control judiciar. Denunțătorul, amenințat că...
Cuvintele înfiorătoare ale unui criminal înainte de a împinge un băiat de 10 ani de...
O româncă din Italia a fost găsită într-o râpă adâncă de 30 de metri, după...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cum poți prelungi viața cauciucurilor? Metoda este simplă
O victorie a Rusiei în Ucraina produce frisoane pe continent: Kremlinul ar avea undă verde...
Un COSMONAUT de TOP este CONVINS că NU suntem singuri în Univers
SERVICIU MILITAR în România. Legea se pregătește chiar acum: Nu este o chestiune simplă
Vești foarte proaste de la ANM. Luna iunie, una de coșmar
Cât cere o menajeră topless pentru a face curățenie două ore. Tânăra taxează scump serviciile...
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care...
Tavi Colen, mărturisiri despre situația financiară după ce a plecat din trupa Talisman. „Ne dădeam...
Preşedintele Cehiei a suferit un accident. Care este starea de sănătate a liderului ceh
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
(P) Ulei pentru cutie de viteze manuală: caracteristici de care să ții cont pentru ca...
×